Schulden zorgen voor onzichtbare schade aan de bedrijfsvoering.
Werknemers met schulden zijn niet altijd zichtbaar. Bekend zijn de loonbeslagen bij uw medewerkers. Dat is vaak al een heel gedoe bij de loonadministratie en zorgt voor extra lastendruk.
Een privé aangelegenheid denkt u misschien? Dat klopt an sich ook. Feit is echter óók dat schuldproblematiek doorwerkt op de werkvloer. Daar ondervindt u als werkgever schade van.
Onderzoek van Nibud uit 2017 liet zien dat 62% van de werkgevers te maken heeft met medewerkers met schulden. Ook berekende ze dat de totale lasten per werknemer met schulden gemiddeld € 13.000,00 per jaar zijn.
Effecten

Top 3 signalen van financiële problemen, vanuit het Nibud onderzoek 2017.
1.
Bij een loonbeslag is het eigenlijk al te laat. Daar is vaak een hele periode van schuldproblematiek aan vooraf gegaan. Met alle stress van dien voor uw medewerker en zijn of haar eventuele gezinsleden.
2.
Soms zijn andere indicaties aanwezig. Een erg duidelijke is een aanvraag voor een loonvoorschot.
3.
Ziekteverzuim of een sterke mate van stressgevoeligheid. Zij hebben beide een gedeelde 3e plek in het onderzoek.
Hoe ondersteunt u uw medewerkers in een schuldensituatie?
Schulden bij uw medewerkers beïnvloedt werkresultaten negatief en kan zelfs voor onveilige situaties zorgen. Reden temeer om als werkgever een eerste helpende hand te bieden.
Het internet biedt veel handvatten om zelf aan de slag te gaan als werkgever. Zo vindt u op financieelgezondewerknemers.nl -een initiatief van onder andere de landelijke overheid- een uitgebreide voorlichting die u kunt toepassen bij gesprekken met medewerkers aangaande schulden. Inclusief filmpjes over gesprekstechnieken
Bron: financieelgezondewerknemers.nl
Maar pas op dat u niet te ver gaat met het bieden van hulp! Vooral in het geval u de regels rondom incasso, invorderingen en beslagleggingen niet volledig doorgrond. Als werkgever kunt u verantwoordelijk worden gehouden voor de geleverde schulddienstverlening, hetgeen vaak niet wenselijk is.
Gelukkig zijn er verschillende andere oplossingen om uw werknemers bij te staan. Hoe eerder uw werknemer weer rust heeft aangaande zijn of haar financiële situatie hoe beter voor alle partijen.
Wij nemen de begeleiding en werkzaamheden
rondom schulddienstverlening op ons.
Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van (kwetsbare) personen en het verzorgen van de financiën en de eventuele schulden. Wij bieden u en uw werknemers graag een oplossing door een hulptraject te starten.
Onze oplossingen
Met onze hands-on mentaliteit bereiken we voor al onze cliënten positieve resultaten in vooraf gestelde realistische termijnen.
Wij bieden oplossingen via verschillende trajectpakketten. die u als werkgever inkoopt voor uw medewerker. Zo bieden we Check-ups, een incidentele (of periodieke, zoals jaarlijkse) controle van de financiële situatie. Hierbij lopen wij alle inkomsten, uitgaven en vermogensonderdelen na en brengen een adviesrapport uit.
Hiernaast bieden wij Hulptrajecten. Deze kunnen worden ingezet wanneer financiële hulp noodzakelijk is om een financieel gezonde toekomst te waarborgen. Trajecten kunnen ingezet worden voor verschillende duur, afhankelijk van de omvang en ernst van de problematiek. Per aanmelding wordt altijd een maatwerkofferte opgesteld.
Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen doen? Wij plannen graag een kennismakingsgesprek met u in. Bel ons direct op 085 - 06 086 06.
VOORDELEN INZET HULPTRAJECT
Uw medewerker...
U...
-
krijgt buiten werktijd alle aandacht voor de financiële problemen
-
krijgt adequate inhoudelijke ondersteuning
-
heeft een gesprekspartner aangaande de financiën
-
kan zich richten op andere zaken nu de financiën geregeld worden
-
krijgt begeleiding terug richting zelfstandigheid met de financiën
-
hoeft zich verder niet te verdiepen in alle tips over begeleiden van schuldenaren
-
hoeft zich de regels rondom schuldhulpverlening niet eigen te maken
-
toont aan betrokken te zijn bij uw medewerkers door inzet van hulp
-
heeft minder kans op (onzichtbare) kosten door de schulden van uw medewerkers
Onze trajectpakketten
FINANCIËLE
CHECKUP
PREVENTIEF
HULP
TRAJECT
MET BEGELEIDING
HULP TRAJECT
MET COACHING
BEGELEIDING & COACHING
FINANCIËLE
CHECKUP
PREVENTIEF
Wilt u pro-actief te werk en uw medewerkers iets extra bieden? Dan is een jaarlijks check-up een goed idee.
Een incidentele of periodieke (bijvoorbeeld jaarlijkse) Check-up van de persoonlijke financiële administratie met een adviesrapport als resultaat.
Wij komen bij uw medewerker thuis of op een openbare locatie (eventueel in een afgesloten ruimte binnen uw bedrijf).
Wij kunnen jaaroverzichten opstellen, budgetadvies uitbrengen, een spaarplan opstellen of aflossingsplan. Hiernaast voeren we een controle uit op verschillende mogelijkheden voor het behalen van voordeel op uitgaven. Ook kijken we of er nog aanvullende inkomsten verworven kunnen worden (zoals gemeentelijke extraatjes bij een laag inkomen).
-
Wat en voor wie is Bewindvoering?Beschermingsbewind is er vooral om u te beschermen. Het beschermingsbewind noemen we ook wel een ‘bewind’ of ‘onderbewindstelling’. Bewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. Bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of een (koop)verslaving. U kunt ook bewindvoering aanvragen omdat u problematische schulden heeft. Beschermingsbewind is een maatregel vanuit de wet. U kunt dit aanvragen/ verzoeken bij de rechtbank. U dient een aanvraag > een verzoekschrift in bij de griffie, waarna u wordt opgeroepen door de rechtbank voor een zitting. De rechter beoordeelt in de zitting of u tot de maatregel wordt toegelaten. Wij begeiden u tijdens dit hele proces. Na de zitting zal de bewindvoerder uw inkomsten beheren en zorgt er onder andere voor dat uw vaste lasten tijdig betaald worden. Bovendien draagt de bewindvoerder er zorg voor dat de kans op schulden kleiner wordt. Wij maken uw financiën overzichtelijk en gaan voor zover noodzakelijk en mogelijk aan de slag met uw schulden of helpen u bij een doorverwijzing met de papieren.
-
Wat doet een bewindvoerder allemaal?Voor de aanvraag van de maatregel beschermingsbewind moet griffiekosten worden betaald aan de Rechtspraak. Deze kosten kunt u soms vergoed krijgen vanuit bijzondere bijstand. Uw bewindvoerder regelt de aanvraag voor (beschermings-)bewind en gaat met u mee naar de zitting bij de Rechtbank Uw bewindvoerder maakt een overzicht van uw inkomen, uitgaven, bezittingen, eventueel vermogen en schulden Uw bewindvoerder maakt een budgetplan en eventueel een schulden- en aflossingsplan en een plan van aanpak over de afspraken tussen u en het kantoor 010Bewind/ de bewindvoerder Uw bewindvoerder opent twee bankrekeningen, 1 voor uw vaste uitgaven welke beheerd wordt door uw bewindvoerder en 1 rekening voor uw dagelijkse uitgaven (leefgeld), hiervan heeft u zelf de pinpas, 010Bewind werkt met de ING en ABN Amro Bank Uw bewindvoerder verzorgt uw maandelijkse betalingen van vaste lasten en zorgt voor een maandelijks of wekelijks budget voor uw dagelijkse uitgaven Uw bewindvoerder verzorgt uw post en contacten met instanties (verhuurder, energiemaatschappij, gemeenten, Belastingdienst, CJIB, verzekeringen) Uw bewindvoerder verzorgt de mutaties en het aanvragen van Toeslagen Uw bewindvoerder doet uw belastingaangifte/ inkomstenbelasting over het afgelopen jaar (box 1) Uw bewindvoerder gaat bellen en schrijven met uw schuldeisers om betalingsregelingen voor elkaar te krijgen als uw budget dit toelaat LIMOEVELD 24/7 - cliënt login Wij werken met een online inkijkprogramma waarbij u altijd (24/7) kunt meekijken in uw financiën. Uw consulent maakt voor u een cliënt login aan, zodra het bewind is gestart. Zo kunt u altijd over onze schouder meekijken en u ervan verzekeren dat alles goed gaat. Een fijn idee! U heeft 24/7 toegang tot: de saldi van uw bankrekeningen, transacties op uw beheerrekening, overzicht van de inkomsten en uitgaven per maand, uw budgetplan, overzicht van verzekeringen met polisnummers, eventueel een overzicht van uw schulden en toegang tot verschillende documenten uit uw dossier.
-
AanmeldingAanvragen gaat via een Rechtbank, via de rechter. Wij vertellen u meer hierover tijdens het intakegesprek.
-
Werkwijzer 4.1Zodra wij jouw financiele huishouding gaan beheren is het fijn om te weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Hierom bespreken wij in het voortraject al verschillende aspecten van de werkafspraken. Alle werkafspraken waar je op mag rekenen hebben wij voor je op een rijtje gezet in een werkwijzer. De werkwijzers zijn inmiddels vervangen voor een online versie op deze website onder 'informatieberichten'.
HULP
TRAJECT
MET BEGELEIDING
Heeft u signalen dat uw medewerker ondersteuning kan gebruiken bij zijn of haar financiën?
Bied een Hulptraject van Limoeveld aan!
Een hulptraject bestaat uit inventarisatie en opstellen van overzichten met betrekking tot de inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Budgetbeheer, inkomensbeheer en schuldhulpverlening. Hiernaast begeleiden wij de medewerker naar zelfstandigheid.
Een heel pakket dat er op is gericht om uw medewerker zo snel als mogelijk rust te geven. Wij nemen de financiële situatie onder handen en uw medewerker kan op adem komen.
-
Wat en voor wie is Bewindvoering?Beschermingsbewind is er vooral om u te beschermen. Het beschermingsbewind noemen we ook wel een ‘bewind’ of ‘onderbewindstelling’. Bewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. Bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of een (koop)verslaving. U kunt ook bewindvoering aanvragen omdat u problematische schulden heeft. Beschermingsbewind is een maatregel vanuit de wet. U kunt dit aanvragen/ verzoeken bij de rechtbank. U dient een aanvraag > een verzoekschrift in bij de griffie, waarna u wordt opgeroepen door de rechtbank voor een zitting. De rechter beoordeelt in de zitting of u tot de maatregel wordt toegelaten. Wij begeiden u tijdens dit hele proces. Na de zitting zal de bewindvoerder uw inkomsten beheren en zorgt er onder andere voor dat uw vaste lasten tijdig betaald worden. Bovendien draagt de bewindvoerder er zorg voor dat de kans op schulden kleiner wordt. Wij maken uw financiën overzichtelijk en gaan voor zover noodzakelijk en mogelijk aan de slag met uw schulden of helpen u bij een doorverwijzing met de papieren.
-
Wat doet een bewindvoerder allemaal?Voor de aanvraag van de maatregel beschermingsbewind moet griffiekosten worden betaald aan de Rechtspraak. Deze kosten kunt u soms vergoed krijgen vanuit bijzondere bijstand. Uw bewindvoerder regelt de aanvraag voor (beschermings-)bewind en gaat met u mee naar de zitting bij de Rechtbank Uw bewindvoerder maakt een overzicht van uw inkomen, uitgaven, bezittingen, eventueel vermogen en schulden Uw bewindvoerder maakt een budgetplan en eventueel een schulden- en aflossingsplan en een plan van aanpak over de afspraken tussen u en het kantoor 010Bewind/ de bewindvoerder Uw bewindvoerder opent twee bankrekeningen, 1 voor uw vaste uitgaven welke beheerd wordt door uw bewindvoerder en 1 rekening voor uw dagelijkse uitgaven (leefgeld), hiervan heeft u zelf de pinpas, 010Bewind werkt met de ING en ABN Amro Bank Uw bewindvoerder verzorgt uw maandelijkse betalingen van vaste lasten en zorgt voor een maandelijks of wekelijks budget voor uw dagelijkse uitgaven Uw bewindvoerder verzorgt uw post en contacten met instanties (verhuurder, energiemaatschappij, gemeenten, Belastingdienst, CJIB, verzekeringen) Uw bewindvoerder verzorgt de mutaties en het aanvragen van Toeslagen Uw bewindvoerder doet uw belastingaangifte/ inkomstenbelasting over het afgelopen jaar (box 1) Uw bewindvoerder gaat bellen en schrijven met uw schuldeisers om betalingsregelingen voor elkaar te krijgen als uw budget dit toelaat LIMOEVELD 24/7 - cliënt login Wij werken met een online inkijkprogramma waarbij u altijd (24/7) kunt meekijken in uw financiën. Uw consulent maakt voor u een cliënt login aan, zodra het bewind is gestart. Zo kunt u altijd over onze schouder meekijken en u ervan verzekeren dat alles goed gaat. Een fijn idee! U heeft 24/7 toegang tot: de saldi van uw bankrekeningen, transacties op uw beheerrekening, overzicht van de inkomsten en uitgaven per maand, uw budgetplan, overzicht van verzekeringen met polisnummers, eventueel een overzicht van uw schulden en toegang tot verschillende documenten uit uw dossier.
-
AanmeldingAanvragen gaat via een Rechtbank, via de rechter. Wij vertellen u meer hierover tijdens het intakegesprek.
-
Werkwijzer 4.1Zodra wij jouw financiele huishouding gaan beheren is het fijn om te weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Hierom bespreken wij in het voortraject al verschillende aspecten van de werkafspraken. Alle werkafspraken waar je op mag rekenen hebben wij voor je op een rijtje gezet in een werkwijzer. De werkwijzers zijn inmiddels vervangen voor een online versie op deze website onder 'informatieberichten'.
HULP TRAJECT
MET COACHING
Soms is begeleiding alleen niet voldoende. Meer contactmomenten met een coach kan dan helpen om duurzame financiële zelfredzaamheid te kunnen bereiken.
Wij werken met senior coaches die beschikken over jarenlange (internationale) ervaring met verschillende doelgroepen.
De basis is hetzelfde als het Hulptraject met begeleiding. Uw medewerker ontvangt precies dezelfde begeleiding en dienstverlening. Hiernaast ontvangt uw medewerker in dit pakket ook een coachingstraject.
In dit coachingstraject is ruimte en aandacht voor zaken waarbinnen de begeleiding van de financiële administratie onvoldoende ruimte aanwezig is.
Mogelijk onderwerpen van coaching
-
Hoe de medewerker omgaat met de situatie
-
Hoe eventueel andere gezinsleden omgaan met de financiële situatie
-
Problemen op andere leefgebieden kunnen worden besproken
-
Doorverwijzingen voor aanpak andere problematiek(en)
De coach heeft ruimte en tijd om in te gaan op alle gevoelens, angsten of onzekerheden. Naast het bieden van een luisterend oor kan hij of zij ook advies geven en kent de instanties die problemen -anders dan financiën- kunnen aanpakken.
-
Wat en voor wie is Bewindvoering?Beschermingsbewind is er vooral om u te beschermen. Het beschermingsbewind noemen we ook wel een ‘bewind’ of ‘onderbewindstelling’. Bewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. Bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of een (koop)verslaving. U kunt ook bewindvoering aanvragen omdat u problematische schulden heeft. Beschermingsbewind is een maatregel vanuit de wet. U kunt dit aanvragen/ verzoeken bij de rechtbank. U dient een aanvraag > een verzoekschrift in bij de griffie, waarna u wordt opgeroepen door de rechtbank voor een zitting. De rechter beoordeelt in de zitting of u tot de maatregel wordt toegelaten. Wij begeiden u tijdens dit hele proces. Na de zitting zal de bewindvoerder uw inkomsten beheren en zorgt er onder andere voor dat uw vaste lasten tijdig betaald worden. Bovendien draagt de bewindvoerder er zorg voor dat de kans op schulden kleiner wordt. Wij maken uw financiën overzichtelijk en gaan voor zover noodzakelijk en mogelijk aan de slag met uw schulden of helpen u bij een doorverwijzing met de papieren.
-
Wat doet een bewindvoerder allemaal?Voor de aanvraag van de maatregel beschermingsbewind moet griffiekosten worden betaald aan de Rechtspraak. Deze kosten kunt u soms vergoed krijgen vanuit bijzondere bijstand. Uw bewindvoerder regelt de aanvraag voor (beschermings-)bewind en gaat met u mee naar de zitting bij de Rechtbank Uw bewindvoerder maakt een overzicht van uw inkomen, uitgaven, bezittingen, eventueel vermogen en schulden Uw bewindvoerder maakt een budgetplan en eventueel een schulden- en aflossingsplan en een plan van aanpak over de afspraken tussen u en het kantoor 010Bewind/ de bewindvoerder Uw bewindvoerder opent twee bankrekeningen, 1 voor uw vaste uitgaven welke beheerd wordt door uw bewindvoerder en 1 rekening voor uw dagelijkse uitgaven (leefgeld), hiervan heeft u zelf de pinpas, 010Bewind werkt met de ING en ABN Amro Bank Uw bewindvoerder verzorgt uw maandelijkse betalingen van vaste lasten en zorgt voor een maandelijks of wekelijks budget voor uw dagelijkse uitgaven Uw bewindvoerder verzorgt uw post en contacten met instanties (verhuurder, energiemaatschappij, gemeenten, Belastingdienst, CJIB, verzekeringen) Uw bewindvoerder verzorgt de mutaties en het aanvragen van Toeslagen Uw bewindvoerder doet uw belastingaangifte/ inkomstenbelasting over het afgelopen jaar (box 1) Uw bewindvoerder gaat bellen en schrijven met uw schuldeisers om betalingsregelingen voor elkaar te krijgen als uw budget dit toelaat LIMOEVELD 24/7 - cliënt login Wij werken met een online inkijkprogramma waarbij u altijd (24/7) kunt meekijken in uw financiën. Uw consulent maakt voor u een cliënt login aan, zodra het bewind is gestart. Zo kunt u altijd over onze schouder meekijken en u ervan verzekeren dat alles goed gaat. Een fijn idee! U heeft 24/7 toegang tot: de saldi van uw bankrekeningen, transacties op uw beheerrekening, overzicht van de inkomsten en uitgaven per maand, uw budgetplan, overzicht van verzekeringen met polisnummers, eventueel een overzicht van uw schulden en toegang tot verschillende documenten uit uw dossier.
-
AanmeldingAanvragen gaat via een Rechtbank, via de rechter. Wij vertellen u meer hierover tijdens het intakegesprek.
-
Werkwijzer 4.1Zodra wij jouw financiele huishouding gaan beheren is het fijn om te weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Hierom bespreken wij in het voortraject al verschillende aspecten van de werkafspraken. Alle werkafspraken waar je op mag rekenen hebben wij voor je op een rijtje gezet in een werkwijzer. De werkwijzers zijn inmiddels vervangen voor een online versie op deze website onder 'informatieberichten'.